Intervenții în presă ale Președintelui CFB referitor la Ord. MS nr. 63/2024 privind prescrierea și eliberarea antibioticelor

Categorie: Fără categorie

G4MEDIAColegiul Farmaciștilor București: Ordinul referitor la eliberarea antibioticelor din farmacii nu doar că nu va stopa rezistența la antimicrobiene, dar ar trebui retras integral și rediscutat după o consultare cu toți profesioniștii din domeniul sănătății.

MEDIAFAXAntibiotice fără rețetă în doze de urgență. Ordinul privind eliberarea antibioticelor, criticat de Colegiul Farmaciștilor din București.

DIGI24Colegiul Farmaciștilor cere retragerea ordinului privind eliberarea antibioticelor. „Farmacistul decide dacă e o situație de urgență”.

BUCUREȘTI_FMColegiului Farmaciștilor București: Ordinul Ministerului Sănătății privind eliberarea antibioticelor este incorect conceput și deficitar mediatizat.

360MEDICALProf. dr. farm. Simona Negreș, Colegiul Farmaciștilor București: Ordinul referitor la eliberarea antibioticelor din farmacii nu doar că nu va stopa rezistența la antimicrobiene, dar ar trebui retras integral și rediscutat.

HOTNEWSȘefa Colegiului Farmaciștilor București critică ordinul dat de Rafila privind eliberarea antibioticelor: Face parte din seria materialelor emise „pe repede înainte”.

RFI.ROȘefa Colegiului Farmaciștilor București critică ordinul MS pentru eliberarea antibioticelor: „Trebuie retras și rediscutat cu toți profesioniștii implicați”

EURONEWSAntibiotice fără rețetă, confuzie în farmacii. Ce se întâmplă dacă pacienții cer tratament, chiar dacă nu au o urgență.

TVR_INFOOrdinul privind antibioticele stârnește noi controverse. Farmaciștii cer anularea lui, dar MS consideră că noile reguli vor limita consumul acestor medicamente.

ROMÂNIA EUROPA LIBERĂCând trebuie cu adevărat să iei antibiotice? Simona Negreș, farmacistă: Noi nu știm dacă pacientul a mai fost la farmacia X, Y sau Z.

VIAȚA MEDICALĂProblema rezistenței la antibiotice se va rezolva dacă vom avea ghiduri corecte