Construim Muzeul Farmaciei

Alătură-te efortului nostru pentru renovarea farmaciei Gheorghe Hotăranu și dăruiește un strop de istorie farmaceutică pentru generațiile viitoare!

Casa cu farmacie Gheorghe Hotăranu este un monument istoric emblematic al patrimoniului cultural local din București. Această clădire este considerată cea mai veche farmacie cu laborator din oraș si este proiectată în stil neoromânesc de arhitectul Statie Ciortan și finalizată în 1925 de antreprenorul italian Ernesto Mazzolini.

Pentru a transforma această clădire istorică într-un muzeu, urmam o serie de pași esențiali:

  • Achiziționarea Casei Hotaranu.
  • Obținerea aprobărilor necesare pentru transformarea în muzeu.
  • Obținerea fondurilor necesare pentru renovare.
  • Planificarea și executarea lucrărilor de renovare.
  • Apel pentru strangerea de exponate
  • Crearea expozițiilor pentru muzeu.

Istoria și Arhitectura Casei Hotaranu

Casa cu farmacie Gheorghe Hotăranu nu este doar o structură arhitecturală, ci un simbol al istoriei și culturii locale. Această clădire emblematică reprezintă o pagină vie din trecutul Bucureștiului. Interiorul acesteia păstrează mobilierul și dotările farmaceutice originale, comandate și realizate la Viena, toate conservate într-o stare impecabilă. Aceasta este o mărturie a istoriei farmaciei și a vieții în Bucureștiul de altădată.

Clădirea dispune de spații ample, cu o suprafață totală utilă de 247 mp, plus 168 mp de spații suplimentare. Aceste spații au găzduit de-a lungul anilor o serie de activități comerciale, de la subsol până la primul etaj, fiecare nivel având propria sa poveste de spus.

Planul Muzeului Hotaranu

Pentru a transforma această clădire istorică într-un muzeu, avem nevoie nu doar de ajutorul vostru, ci și de un plan bine pus la punct. Am elaborat un proiect de renovare solid și realist, care ne va ghida în această călătorie. Vă invităm să consultați proiectul de renovare pentru a înțelege mai bine pașii pe care i-am întreprins în această direcție.

Statusul donatiilor

Contribuie acum la renovarea farmaciei Gheorghe Hotăranu și ajută la păstrarea istoriei noastre farmaceutice!

145lei

Donații primite 145.500 lei Necesar proiect 287.000 lei

Sa pastram istoria vie


Avem trei modalități prin care puteți contribui la transformarea Casei Hotaranu într-un muzeu. Puteți alege să încheiați un Contract de Sponsorizare, să faceți o donație în contul nostru sau să completați Formularul 177 si să redirecționați 3,5% din impozitul pe venit către noi.

Contrat de sponsorizare

Numar de cont

Formular 177

Contacteaza-ne

Dacă ai întrebări despre cum poți contribui sau ai nevoie de alte informații, suntem aici pentru a te asista.