Colegiul Farmaciștilor din România a fost înfiintat prin Legea nr.81/1997 privind exercitarea profesiei de farmacist, infiintarea, organizarea și funcționarea Colegiului Farmaciștilor din România.
În prezent, activitatea Colegiului Farmaciștilor din România este reglementată de Legea nr. 95/2006privind reforma în domeniul sănătății cu modificările și completările ulterioare. Conform Titlului XIV, Capitolul 3 din Legea nr. 95 din 21 aprilie 2006, Colegiul Farmaciștilor din România este organism profesional, apolitic, fără scop patrimonial, de drept public, cu responsabilități delegate de autoritatea de stat, în domeniul autorizării, controlului și supravegherii profesiei de farmacist ca profesie liberală, de practică publică autorizată; are autonomie instituțională în domeniul său de competență, normativ și jurisdicțional profesional.
Conform legii, Colegiul Farmaciștilor din România se organizează și functionează pe criterii teritoriale, la nivel național și județean, respectiv la nivelul municipiului București. Astfel, C.F.R. este reprezentat în teritoriu prin 42 de filiale; între Colegiul Farmaciștilor din România și colegiile teritoriale există raporturi de autonomie funcțională, organizatorică și financiară, în condițiile legii.
Din punctul de vedere al organizării la nivel teritorial, Legea nr. 95/2006 cu modificările și completările ulterioare, precizează:
 
Art. 588 :
 
" (1) La nivelul fiecărui judeţ, respectiv al municipiului Bucureşti, se organizează câte un colegiu al farmaciştilor, format din toţi farmaciştii care exercită profesia în unitatea administrativ-teritorială respectivă.
(2) Colegiile farmaciştilor au personalitate juridică, patrimoniu şi buget propriu.
(3) Personalitatea juridică se dobândeşte de la data constituirii şi înregistrării la administraţia financiară în raza căreia se află sediul instituţiei.
(4) Sediul colegiului este în oraşul de reşedinţă a judeţului, respectiv în municipiul Bucureşti, pentru Colegiul Farmaciştilor Bucureşti.
(5) Nici un colegiu teritorial nu poate funcţiona în afara Colegiului Farmaciştilor din România".
 
În conformitate cu informațiile prezentate mai sus, Colegiul Farmaciștilor din București (C.F.B.) este filială teritorială a Colegiului Farmaciștilor din România și își exercită atribuțiile specifice în zona Bucureștiului.
 
Datele de identificare ale C.F.B., sunt:
 
- adresa: str. Armenească nr. 21A, sector 2, municipiul București; cod poștal: 021042;
- tel.: 0723232780 ; 0722638448, tel./fax: 021/317.13.44, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
- program cu publicul: in intervalul orar 9 - 15.
 
Informații fiscale:
 
- cont: RO45 BRDE 410S V262 0831 4100;
- banca: BRD Suc. Calderon;
- cod fiscal: 24030807